Španija uvodi besplatne vozove

206

Sve linije kojim upravlja javna železnička mreža Renfe u Španiji biće besplatne za sve putnike. Od 1. septembra putnici će moći bez bilo kakvih troškova da putuju raznim vozovima i posećuju razne gradove i regione

Španija uvodi besplatne vozove za sve putnike od 1. septembra, i to će važiti do kraja godine. Cene javnog prevoza širom Španije koji je u vlasništvu države su prepolovljene, a vlada je najavila dodatne popuste od 100% na železnički saobraćaj.

Kako je preneo portal Timeout, nakon smanjenja cena javnog prevoza, PDV-a i poreza na gorivo vlasti su najavile i kako će veliki broj srednjih i kraćih putovanja vozom učiniti potpuno besplatnim.

Sve linije kojim saobraćaju prigradski vozovi i sve regionalne linije koje spajaju udaljenosti manje od 300 kilometara biće besplatne. Na taj način, turistima koji će biti omogućeno da lakše dođu do udaljenijih delova grada, ali i takođe i da besplato posete neki drugi grad.

Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea, saznajte više.

Kako navode u saopšenju španskog ministarstva saobraćaja, ova akcija u velikoj meri podstiče korišćenje ove vrste kolektivnog javnog prevoza. Na taj način se osigurava da svakodnevno putovanje bude sigurno, udobno, ekonomično i održivo, a voz pouzdano prevozno sredstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Španija uvodi besplatne vozove se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article