Španija oborila sve turističke rekorde

27
spanija-oborila-sve-turisticke-rekorde

Prethodna godina je za turizam u Španiji bila rekordna, bolja čak i od poslednje dobre godine ze turizam 2019. To samo potvrđuje kako rešenost i dobra organizacija mogu da daju odlične rezultate, pa je u ovom slučaju Španija prestigla čak i Italiju, koja tradicionalno drži prvo mesto

Najave turističkih stručnjaka će izgleda biti potpuno tačne, što dokazuje i Španija, koja je oborila sve turističke rekorde. Turizam će uskoro postići očekivani rekord što će potvrditi potpuni oporavak ove industrije nakon pandemijske krize.

Prema pisanju madridskog El Pais lista, broj dolazaka stranih turista od januara do decembra prošle godine iznosio je 79.85 miliona. To je 0,8% više nego 2019. godine, rekordne godine za turistički sektor globalno.

Turisti su, osim rekordno ostvarenih dolazaka, ostvarili i rekordan turistički prihod u Španiji. Oni su do decembra potrošili neverovatnih 101 milijardu evra, što je za 24% više novca nego u istom periodu prošle godine. To je za čak 17% više u odnosu na 2019. godinu, što potvrđuje da je ova industrija pokretač ekonomije Španije.

Osim toga, primećen je porast interesovanja turista i u mesecima kad ova zemlja i nije posebno aktuelna kod turista, što potvrđuje rešenost vlasti da postanu destinacija za sva godišnja doba.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

U novembru 2023. godine je zabeležen najveći broj inostranih dolazaka do sada, nakon oktobra koji je opet oborio rekorde. Tako turisti sve češće dolaze i van sezone, stražujući raznovrsnu turističku ponudu ove destinacije, od gastronomije, kulturno-istorijskih sadržaja do prirodnih atrakcija.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Španija oborila sve turističke rekorde se pojavio prvo na TU magazin.