Sledeći Apple pametni sat će moći da meri temperaturu, ali postoji caka

43

pixabay.com

Prema navodima analitičara, sledeći pametni sat kompanije Apple će imati dodatnu opciju, koja će ga načiniti još funkcionalnijim.

Mark Gurman, analitičar Apple ekosistema, sugeriše da će Apple Watch 8 pametni sat imati mogućnost da meri temperaturu tela, preko hardverske nadogradnje u obliku senzora.

Međutim, ističe se da se ne očekuje da će Appleov pametni sat imati termometar, koji bi u realnom vremenu merio temperaturu i prikazivao rezultate. Umesto toga, sat će upozoriti korisnika da izmeri temperaturu na konvencionalan način ukoliko senzor zabeleži da je temperatura povišena, a može da preporuči i da odete kod lekara.

Apple na ovaj način želi da se ogradi od toga da se kompanijin novi senzor doživljava kao alatka za dijagnozu. Watch 8 serija pametnih satova od Američke agencije za hranu i lekove (FDA) nije dobila dozvolu da mogu da se koriste kao verifikovani termometri.

Apple Watch 8 serija pametnih satova, sem pomenutog senzora, ne bi trebalo da implementira druga hardverska poboljšanja u odnosu na aktuelne modele.

Original Article