Rigorozne kazne za turiste u Italiji

78

Gradske vlasti Rima se već nekoliko godina bore sa masovnim turizmom. Komunalne službe se trude da na ulicama ne bude smeća, grafita i nereda. Osim toga, vlasti moraju i da sačuvaju grad od velikog broja posetilaca, jer Večni grad svake godine poseti više od 10 miliona putnika

Gradske vlasti u Italiji su počele da kažnjavaju i propisuju rigorozne kazne za turiste. Američki turista je kažnjen sa 450 evra u skladu sa strogim pravilima jer je jeo i pio dok je sedeo na rubu Fontane dei Catecumeni. Ova fontana je zaštićena sedamdesetih godina prošlog veka, kada su uostalom zaštićene sve istorijske fontane, skulpture i sadržaji.

Lokalna policija je dobila od grada nadležnost da patrole proveravaju sve gradske atrakcije. Prilikom provera policija kažnjava sve što nije u skaldu sa gradskom uredbom. Strogo je zakonom zabranjeno je kupanje u gradskim fontanama i konzumiranje hrane i pića na lokalitetima i atrakcijama.

Osim toga, zabranjeno je okupljanje većeg broja turista koji mogu ugroziti umetničku i kulturnu baštinu glavnog grada. U skladu sa tim, zabranjeno je postavljanje bilo kakvih uređaja(stolica ili instalacija za fotografisanje) ili puštanja muzike na mestima koja su od istorijskog značaja.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Ukoliko se desi da turisti budu kažnjeni nekoliko puta, njima mogu biti izrečene, osim novčanih kazni, i zatvorske kazne i zabrana pristupa određenim delovima grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Rigorozne kazne za turiste u Italiji se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article