Qatar Airways – U Beogradu i Zagrebu ipak od jula, u regionu tek od oktobra

404

Odlaganje i smanjenje broja letova na putu ka oporavku

Avio kompanija Qatar Airways odložila je početak letova iz Dohe ka destinacijama u našem regionu.

U nekim slučajevima odlaganje je minimalno, kao na primer na linijama za Beograd i Zagreb koje će sada biti obnovljene mesec dana, tj. od 1. jula, umesto od 1. juna. Na ovim linijama će biti manje letova u odnosu na isti period prošle godine, jer će Qatar Airways leteti tri puta nedeljno na liniji Zagreb Doha umesto 14 letova sedmično, dok će na liniji Beograd Doha avio kompanija leteti u početku tri puta, a kasnije četiri puta nedeljno, umesto 10 letova tokom jedne sedmice.

Sa druge strane letovi iz Dohe za Skoplje i Sarajevo će biti obnovljeni tek početkom zimskog reda letenja koji počinje 25. oktobra. Do tad, putnici iz Makedonije i Bosne i Hercegovine mogu da putuju za Dohu preko Zagreba, putem saradnje sa avio kompanijom Croatia Airlines. Linije iz Sofije i Bukurešta će takođe biti suspendovane do kraja oktobra.

Qatar Airways je najavio da će otkazati letove na liniji Dubrovnik Doha.

Katarska avio kompanija planira da do kraja juna poveže 80 destinacija, od kojih se 23 nalazi u Evropi, 4 u Severnoj, Srednjoj i Južnoj Americi, 20 na Bliskom istoku i Africi, kao i 33 u Aziji.

autor: Playtravel

7. maj 2020.

Original Article