Promocija knjige „Odbrana pravoslavlja u Crnoj Gori“

76

29. avgust 2020.godine

U okviru nastavka Dana srpske kulture u Italiji, u subotu 29. avgusta 2020. u Vićenci je održana konferencija i promocija knjige „Odbrana pravoslavlja u Crnoj Gori – moguća geopolitička promena na Balkanu“ italijanskog pisca i geopolitičkog analitičara Stefana Vernole.
Na samom početku se prisutnima predstavila guslarska sekcija Srpske kulturne zajednice „Sveti Sava” iz Valdanja koji su odsvirali na guslama i otpevali tradicionalne srpske pesme koje potiču iz Crne Gore.
Događaj je organizovao Savez Srba u Italiji, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradanju sa dijasporom i Srbima u regionu, a u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Srbije u Trstu, Opštinom Vićenca i Humanitanim udruženjem „Koreni” iz Verone. Konferenciju je vodio Dejan Kusalo, predsednik Humanitarnog udruženja „Koreni” i referent za humanitarne akcije u Savezu Srba u Italiji. On je u februaru ove godine, zajedno sa piscem Stefanom Vernole, otputovao za Crnu G..

The post Promocija knjige „Odbrana pravoslavlja u Crnoj Gori“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article