Projekat „Vremenska linija kulture Srbije i Srba van matice“ predstavljen u Republici Srpskoj

312

Pokrenuta na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Srbije i u realizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda, "Vremenska linija" predstavlja najvažnije ličnosti, događaje i objekte kulture Srbije i srpskog naroda.

Projekat je trajnog i interaktivnog karaktera i podrazumeva stalno obogaćivanje sadržaja, uz mogućnost da svi zainteresovani šalju svoje predloge i sugestije.

Na promociji su učestvovali dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda i Dušan Paučković, saradnik na projektu "Vremenske linije", dok se u ime domaćina publici obratila direktorka Narodne i univerzitetske biblioteke Ljilja Petrović Zečić.

Od Vinče preko "Slaveno-serbskog magazina", do Kusturice, rokenrola i strip junaka Dikana – sedam hiljada godina srpske kulture na jednoj vremenskoj liniji. "Vremenska linija" obuhvata biografiju srpskog nobelovca Ive Andrica, glumački put Milene Dravić, a može se videti i kako su određene godine izgledali Bemus, Bitef ili Fest, naveli su iz Narodne i univerzitetske biblioteke RS.

U okviru posete održan je sastanak predstavnika beogradskog Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i Narodne i univerzitetske bibliteke RS, na kom je razgovarano o saradnji ove dve ustanove.

Original Article