Predložite ljude, događaje i objekte za digitalnu Vremensku liniju

405

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka poziva sve pojedince, a posebno decu, mlađe i starije, kao i organizacije i ustanove da svojim znanjem i kreativnošću doprinesu stvaranju savremenih digitalnih sadržaja Vremenske linije kulture Republike Srbije i Srba van matice, https://vremenskalinijakulture.rs/ i tako i u vanrednim okolnostima plodotvorno i inspirativno provedu vreme kod kuće i učestvuju u zajedničkom poduhvatu od značaja za kulturu i ugled naše zemlje.

Najbolji predlozi biće prepoznati, prevedeni na strane jezike i nagrađeni.

Pozivamo Vas da slobodno osmislite i pošaljete sadržaje koji predstavljaju i ilustruju ličnosti, događaje i objekte od značaja za kulturu Srbije i srpskog naroda, bilo da su odrednice o njima već predstavljene na Vremenskoj liniji ili da za sada nisu.

Sadržaji mogu biti iz oblasti stvaralaštva ili kulturnog nasleđa, od književnosti i slikarstva do muzike, filma i stripa i od naših manastira i starih zanata do festivala i kulturnih manifestacija.

Vaši prilozi mogu biti poslati u formi kraćih ili dužih tekstova, slika, fotografija, ilustracija, muzike, filmova i drugih audiovizuelnih materijala, koje ste sami kreirali ili su već javno dostupni na internetu, ali još uvek nisu povezani sa sadržajima Vremenske linije.

Predloge ili pitanja možete nam slati putem elektronske pošte dusan@zaprokul.org.rs do 8. maja 2020.

Original Article