Povlači se iz prodaje vino sa hitlerovim likom

75

Vinarija Lunardelli iz Italije je odlučila da povuče iz prodaje vino sa Hitlerom na etiketi. Iako je vinarija dobro zarađivala na pomenutom brendu, odlučeno je da početkom 2023. godine ne bude više u prodaji vino koje i nije baš po meri javnosti

Povlači se iz prodaje vino sa hitlerovim likom. Vinarija Lunardelli iz Italije je pod pritiskom javnosti odlučila povuče iz prodaje vino koje je u velikoj meri uvredilo javnost. Kontraverzni proizvod, kako se na kraju ispostavilo, neće postojati počevši od sledeće godine.

Lunardelli vinarija je 1995. godine počela da prodaje vina iz svoje istorijske linije vina sa etiketama koje sui male na sebi poznate istorijske ličnosti. Od poznatih, na etiketama su bile i manje poželjne poznate ličnosti, kao što su Hitler, Musolini ili Staljin.

Italian wine with a portrait of Hitler will stop selling.
The reason is Swastikas and other Nazi symbols are illegal there.

„The Germans really like to buy these wines, and they are clearly in great demand there,“ said one indignant visitor to the wine shop. pic.twitter.com/qvwRhSQNAh

— Clarky Cat Boz Boz (@ErebusSagace) September 12, 2022

Bolinhos de Bacalhau, pravi ukus Portugala, saznajte više.

Ova vina su dugo bila zabranjena za prodaju u Nemačkoj i Austriji. Vlasti ovih zamalja smatraju da ovakva vina na neprikladan način slavile nacizam i fašizam. Čelnici vinarije i dalje tvrde da se radi samo o vinima koje kupuju kolekcionari, i da u prodaji takvog vina nema ničeg lošeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Povlači se iz prodaje vino sa hitlerovim likom se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article