Pešić o ordenu: Velika čast

151

MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Selektor muške reprezentacije Srbije, trofejni košarkaš i košarkaški trener Svetislav Pešić, primio je u Palati Srbija orden Karađorđeve zvezde drugog stepena.

Orden mu je uručen za naročite zasluge, predstavljanje države i njenih građana i postignute rezultate u oblasti sporta.

– Velika čast i veliko lično zadovoljstvo je primiti orden svoje zemlje. Ipak, pošto dolazim iz kolektivnog sporta, moram da istaknem kako do ovoga verovatno ne bi došlo da nisam kroz karijeru imao dobre saigrače i saradnike. Veoma sam zahvalan što sam među dobitnicima Vidovdanskih nagrada. Ipak, na orden gledam pre svega kao na motiv više da na najbolji mogući način nastavim da radim i da zajedno sa igračima i mojim saradnicima predstavljam Srbiju. Pred nama su važne dve utakmice kvalifikacija, prvo u Letoniji gde putujemo sutra, a posle u Nišu protiv Belgije. Zatim slede još dve utakmice u kvalfikacijama za odlazak na Svetsko prventvo i onda Evropsko prvensto – izjavio je Pešić.

Tokom dodele Vidovdanskih nagrada u Palati Srbija su odlikovani brojni zaslužni pojedinci i institucije, poput bivšeg predsednika Vlade Japana, Šinzo Abea koji je odlikovan Ordenom Republike Srbije na lenti, zatim akademika i istoričara Vasilija Krestića, kompozitora Prof. Svetislava Božića, Episkopa budimskog Lukijana Pantelića, selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, fudbalskog trenera Velibora Bore Milutinovića, novinarke Ljiljane Smajlović, glumca Miloša Bikovića, reditelja Egona Savina i Ljubiše Ristića, operskog pevača Andree Bočelija, Gimnazije u Čačku, Dečjeg pozorišta iz Subotice i Javne biblioteke u Doljevcu.

U ime Košarkaškog saveza Srbije, svečanosti u Palati Srbija su prisustvovali predsednik Predrag Danilović, direktor „A“ reprezentacije Srbije Dragan Tarlać i odlikovani selektor, Svetislav Pešić.

Original Article