Pantomimom protiv korone

416

Autori filma odazvali su se pozivu Ujedinjenih nacija kreativcima na temu – Pomozite da se spreči širenje Kovid-19.

"To je veliko priznanje za naš skromni film snimljen u kućnim uslovima i za vreme izolacije u aprilu ove godine. Film je predstavljen na raznim društvenim mrežama i do sada je pogledan oko 100.000 puta po podacima kojima smo imali pristup. Kako je film mogao besplatno da se preuzme i deli različitim kanalima i emituje na televiziji, tako je postao prisutan i na različitim portalima i emitovan je na različitim televizijama u Srbiji, samim tim broj gledalaca je znatno veći. Kako su nas neke kineske kolege obavestile film je deljen i u Kini preko Vičet mreže", poručuje glumac i reditelj ovog filma Marko Stojanović.

Film je zvanično u produkciji Svetske organizacije pantomimičara i Asocijacije umetnosti i medija – Pomoć za mlade i zdravlje iako je snimljen bez budžeta.

Pored Marka Stojanovića, autori filma su i Filip Stojanović (snimatelj i montažer filma), student druge godine FTV kamere i Boris Mijatović (kompozitor) student druge godine Snimanja i dizajna zvuka. Obojica studiraju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Original Article