Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea

160

U reportaži intrenet stranice VirtualTourist ovaj park prirode je proglašen osmim svetskim čudom. Ovu titulu je Torres del Paine poneo u ozbiljnoj konkurenciji od 300 različitih destinacija, i to verovatno zasluženo. Igra prirode i Bogova je ovde posebno izražena, a surovi krajolik deluje nestvarno, kao da nije sa ove planete

Torres del Paine je osmo svetsko čudo, najveći i najposećeniji park prirode u Čileu. On se nalazi na krajnjem jugu zemlje, na takozvanoj Ruti koja vodi do kraja sveta.

Ovaj nacionalni park definišu izuzetno visoke i oštre planine. One gordo okružuju krajolik u kom čuvaju lednjake, jezera i reke. Nalazi se u regiji poznatoj po surovim vremenskim prilikama, čuvenoj Patagoniji. Interesantno je navesti da u ovom delu zemlje dan izuzetno dugo traje, čak 17 sati, pa imate priliku da zaista dugo uživate u prirodi.

Najpoznatiji deo parka čini planinski masiv sa tri oštva vrha. Svaki vrh ima svoje ime, to su Torres d’Agostini, Torres Central i Torres Monzino. Oni se uzdižu 2.500 metara iznad nivoa mora, i po njim je ceo park i dobio ime. Torres del Paine u prevodu znači plavi stubovi, takvu boju od neba i jezera dobiju kad se gledaju izdaleka.

Park zauzima površinu od oko 300.000 hektara prave divljine za istraživanje. On predstavlja raj na zemlji za ljubitelje prirode, posebno jer nema izražene turističke aktivnosti.

Najzdravija zemlja za život na svetu, saznajte više.

Patagonija nije jeftina destinacija, a Torres del Paine nije ništa drugačiji. Nacionalni park je udaljeno mesto koje podrazumeva kompleksnu logistiku za turizam. Međutim, boravak u Torres del Paine-u nikada nije bio tako pristupačan, naročito u poslednjih nekoliko godina, iako se nalazi na samom kraju sveta. Danas je priroda na ceni, naročito divlja i udaljena, daleko od bilo kakvih tragova civilizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article