Odlična godina za turizam u Bosni i Hercegovini

82

Bosna i Hercegovina je u 2022. godini ostvarila izuzetno dobre turističke rezultate. Oni potvrđuju da se ova industrija oporavlja od loših posledica koje je izazvala na samo pandemija, već i kriza u Ukrajini

Zabeležena je odlična godina za turizam u Bosni i Hercegovini. Ovu zemlju je u sedam meseci ove godine posetilo gotovo 800.000 turista. Registrovano je čak 64% više turističkih dolazaka u odnosu na isti period 2021. godine.

U tom periodu turisti su ostvarili 1.697.932 noćenja, što je na godišnjem nivou porast za 52.8%. Broj noćenja domaćih turista je veći za 13%, dok je broj noćenja stranih turista veći za 96.8% u odnosu na isti period 2021. godine. U ukupno ostvarenom broju noćenja učešće domaćih turista je 38.8% dok je 61.2% učešće stranih turista.

Što se tiče turista, najviše noćenja stranih turista ostvarili su turisti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Nemačke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske i Saudijske Arabije, što je ukupno 56.7%. Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 43.3% noćenja.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Na prvom mestu su svakako turisti iz Kuvajta, sa prosečnim zadržavanjem od 3.6 noći, zatim Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 3 noći, Francuske i Irske sa po 2.9 noći i Katara sa 2.8 noći. Najviše noćenja je ostvareno u kolektivnim smeštajnim kapacitetima, hotelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Odlična godina za turizam u Bosni i Hercegovini se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article