Od Vukovara do Dvora – Srpska zajednica priseća se stradanja u Oluji

107

Komemorativno okupljanje u spomen na ubijene i nestale tokom i nakon vojno-policijske akcije „Oluja“ održano je danas u Vukovaru. Širom Hrvatske u svim županijskim većima srpske nacionalne manjine narednih dana sve do 5. avgusta održavaće se komemorativne sednice na kojima će se čitati i Izjava sećanja Srpskog narodnog veća. Na ovaj način SNV svake godine podseća javnost na sva stradanja koja je srpski narod doživeo 1995. godine.

Uoči 5. avgusta, kada se u Hrvatskoj svečano obeležava 25. godišnjice „Oluje“, zamenice predsednika SNV-a Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov te predsednik Saveta SNV-a Milorad Pupovac potpisali su 13. Izjavu sećanja koju ova institucija tradicionalno objavljuje u danima pred Oluju.

– Ratni zločini počinjeni prema Srbima retko su kažnjavani, posebno zločini u Oluji i nakon nje. Mesta njihova stradanja obeležavaju i komemoriraju samo srpske organizacije, a za državu i državnu vlast ona kao da i ne postoje. Isto je i s progonstvom gotovo 200.000 Srba samo u Oluj..

The post Od Vukovara do Dvora – Srpska zajednica priseća se stradanja u Oluji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article