Novak otkrio šta je prelomilo prvi meč na Vimbldonu

178
Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je da je meč sa Sunvu Kvonom lako mogao da ode i u korist Korejca.

Novak je pobedom startovao Vimbldon, sa 3:1, odnosno 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 po setovima.

– Dobar dan svima, hvala što ste došli, rekao sam ovo nekoliko puta, ali ovaj teren je poseban, uvek je bio. Gde sam sanjao sve snove, da pobeđujem, sve se ovde obistinilo. Čast je i zadovoljstvo vratiti se na Centralni teren – rekao je Đoković posle pobede.

Osvrnuo se potom na prvi meč na turniru gde brani titulu osvojenu u prošlogodišnjem finalu protiv Matea Beretinija.

– Čestitam mu, igrao je veoma kvalitetan tenis, zaslužio je aplauz. Uvek sam počinjao turnir nezgodno, nisam imao turnire pre Vimbldona, pa se osećate malo manje komforno nego što biste želeli, posebno kad igrate protiv talentovanog igrača kao što je Kvon. Morao sam da pronađem taktičku kontrolu, našao sam varijacije, pomoglo je što sam spasao brejk loptu u trećem setu. Da je to brejknuo, moglo je da ode i na drugu stranu – objasnio je on.

Đoković je u prvom kolu Vimbldona postao i jedini teniser koji je u istoriji imao bar po 80 pobeda na svakom od četiri grend slema.

– Ovaj sport mi je dao sve, mnogo mu dugujem. Volim ga celim srcem, imam mnogo strasti. Nisam više jedan od mladića i to je malo čudno, ali imam plamen za ovim sportom i u ovoj fazi karijere. Uvek se trudim da igram najbolji tenis na grend slemovima i na ovim najznačajnijim turnirima u istoriji. Šta da kažem, 80, hajde sada da napadamo stotku – zaključio je Đoković.

Original Article