Nemačka uvodi kartu od 49 evra mesečno za sve prevoze

78

Ministar sobraćaja Nemačke Volker Wissing je rekao je da je taj potez usmeren na smanjenje štetnih emisija, takođe i kao pomoć ljudima da se nose sa krizom povećanja troškova života

Nemačka uvodi jedinstvenu kartu od 49 evra mesečno za sve prevoze u celoj zemlji. Ova karta će biti validna za prevoz autobusima, tramvajima i vozovima. Tokom leta je probno uvedena karta od 9 evra mesečno, a nova takozvana “Deutschlandticket” koštaće 49 evra mesečno ili oko 1.60 evra po danu.

Karta važi za javni prevoz na kratke i srednje udaljenosti i to znatno po nižoj ceni od uobičajene. Za sada se zna da neće biti validna na međugradskim linijama. Ova karta će biti digitalna, i moći će da se obnavlja, kao mesećna pretplata, saopštio je Euronews.

Jedinstvena karta se uvodi kao vid borbe protiv rastuće inflacije koja je posledica aktuelne krize u Ukrajini. Osim toga, karta takođe treba da podstakne ljude na ekološki prihvatljiv prevoz i smanjenje potrošnje goriva.

Vest o jedinstvenoj ceni karata za celu Nemačku je odlična vest za turiste. Oni će od naredne godine kupovinom jedne karte moći da obilaze sve gradove u celoj zemlji. Slične akcije su već preduzete u drugim zemljama, kao što je Španija, koja uvodi besplatna putovanja vozom od 1. januara 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Nemačka uvodi kartu od 49 evra mesečno za sve prevoze se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article