Najveći vinski podrum na svetu

12
najveci-vinski-podrum-na-svetu

Za obilazak ovog vinskog podruma biće vam potreban najmanje bicikl ili neko drugo prevozno sredstvo. U stvari, najbolje je uzeti auto, jer se radi o najvećem podzemnom skladištu vina u kom se čuva skoro 2 miliona boca

U Moldaviji se nalazi najveći vinski podrum na svetu. Milestii Mici je ime kompleksa koji je napravljen 1969. godine zbog skladištenja i čuvanja najkvalitetnijih vina. U podrumu je uvek konstantna temperatura od 12 do 14 stepeni na kojoj se čuvaju crvena, bela i desertna vina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgiana Nita (@georgi_ana2004)

Podrum se proteže na 200 kilometara, koristi se samo četvrtina toga, oko 55 kilometara. Ceo podrum je organizovan kao grad, sa ulicama i trgovima. Postoji takođe i deo koji je preuređen u muzej. U kompleksu podruma se čuva ogromna zbirka vina od preko 1.5 miliona boca što je najveća zbirka vina na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Ulazak i degustacija se naplaćuje 25 dolara, a ukoliko želite razgledanje sa vodičem i ekskluzivnom večerom to će vas koštati oko 200 dolara. U to je uračunata i vožnja elektrićnim vozićem, automobilom ili biciklom, jer je peške nemoguće obići ga.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Najveći vinski podrum na svetu se pojavio prvo na TU magazin.