Najdramatičniji bazen u Evropi

63
najdramaticniji-bazen-u-evropi

Bazen Sky Pool se nalazi na skoro 40 metara od tla, što i nije posebno interesantna činjenica. Ono što jeste, i što ga odvaja od ostalih, jeste to da plivači mogu videti zemlju i prolaznike kroz dno, a prolaznici ispod mogu videti i njih i nebo, jer je on potpuno proziran

Sky Pool je svakako najdramatičniji i najkontraverzniji bazen u Evropi, bar za sada. On se nalazi na 35 metara visine, i postavljen je između dve zgrade. Međutim, ono je što ga čini jedinstvenim jeste činjenica da je napravljen od akrila, i on je potpuno transparentan kao akvarijum.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ballymore Group (@ballymore)

Sky Pool je bazen-most koji povezuje dve stambene zgrade u kompleksu Embassy Gardens u jugozapadnom Londonu. Napravljen je 2021. godine, dug je 25 metara i u potpunosti je napravljen od akrilnih ploča. To omogućava plivačima da posmatraju prolaznike ispod sebe, i kažu da je to najzabavnije plivanje na svetu.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Akrilna osnova bazena je debljine 360 milimetara, i radi se o vrlo jakom materijalu. Bazen je dizajniran je tako da može da izdrži praktično sve, kao i zgrade za koje je vezan. U skrivenoj čeličnoj konstrukciji nalaze se i stepenice, oprema za održavanje bazena kao i sva tehnika vezana za pravilan rad i funkcionisanje bazena.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Najdramatičniji bazen u Evropi se pojavio prvo na TU magazin.