Najbolje plaže Evrope, ovog puta malo drugačije

14
najbolje-plaze-evrope,-ovog-puta-malo-drugacije

Internet portal BeachAtlas svake godine sprovodi istraživanje koje na osnovu glasova stručnjaka za putovanja, influensera, blogera i novinara daje odgovor koje su to najbolje plaže sveta. Od ove godine su istraživanje “pojačali” i veštačkom inteligencijom

Na osnovu istraživanja, dve od najboljih svetskih plaža se nalaze u Evropi. Međutim, nijedna nije ni u Španiji, ni u Italiji, jer njihovo rangiranje ove godine ide malo “dublje” u suštinu. Danas su na ceni plaže na kojim nećete naći tipične slike suncobrana ili devojaka u kupaćim kostimima.

Potraga za najboljim plažama sveta je obično usmerena je na njihovu vizuelnu privlačnost. Međutim, ove godine je BeachAtlas napravio izbor koji je proširio i obuhvatio različite kriterijume kao što su vrednost za lokalnu zajednicu, raznolikost, kulturini značaj i slično. Ove godine rangiranje prevazilazi čistu lepotu.

Reynisfjara na Islandu je najbolja plaža u Evropi

Dve plaže u Evropi su dospele među prvih deset, a Reynisfjara na Islandu je zauzela šesto mesto. Kultna plaža sa crnim peskom se opisuje kao „iskonsko svedočanstvo vulkanskog srca Islanda“.

Reynisfjara je crna peščana plaža na jugu Islanda, blizu grada Vik. Poznata je po svojim visokim stubovima od stene, poznatim kao Reynisdrangar, koji izlaze iz mora, kao i po spektakularnim basaltnim stenama. Ova plaža takođe ima impresivne klisure i pećine koje se mogu istražiti.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Plaža Dana D Normandiji

Na desetom mestu na listi je plaža Omaha u Normandiji u Francuskoj, istorijsko mesto iskrcavanja iz Drugog svetskog rata tokom invazije savezničkih snaga na Dan D. Dugačka peščana plaža se proteže duž obale, pružajući prelep pogled na Atlantski okean. Okružena je zelenim brdima i poljima Normandije, stvarajući slikovit pejzaž koji oduzima dah.

Danas je Omaha mesto sećanja i počasti hrabrim vojnicima koji su tu stradali, a duž plaže su memorijalni spomenici i muzeji posvećeni operaciji Overlord i njenim žrtvama.

Više o najboljim plažama sveta pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Najbolje plaže Evrope, ovog puta malo drugačije se pojavio prvo na TU magazin.