Nacionalni park Tara među najlepšim mestima Balkana

100

Kad je reč o turizmu, balkanske zemlje su obično u senci nekih većih zemalja zapadne Evrope. Međutim, to ne znači da ne postoje spektakularne lepote koje se mogu naći širom Balkana. Zelene doline, visoke planine i raznolik niz autohtonih balkanskih biljnih i životinjskih vrsta samo su neki od razloga koji čekaju turiste ove istorijske regije da je posete

Nacionalni park Tara se našao među najlepšim mestima Balkana. Forbs je u svom članku pisao o ovom nacionalnom parku. U svojoj reportaži američki magazin je između ostalih destinacija Balkana izdvojio i ovaj biser Srbije. Otprilike četiri sata vožnje jugozapadno od Beograda, nalazi se oaza netaknute prirodne lepote u obliku Tare, navodi Forbs.

Istočni rubovi parka su dom fascinantnih istorijskih znamenitosti poput brojnih manastira. Svi avanturisti koji su u potrazi za divljim životinjama mogu otkriti pravo prirodno bogatstvo, postoji čitav svet mogućnosti u srcu parka. Ovo područje je prekriveno ogromnim količinama netaknute šume bora, jele i smreke.

U samom parku mogu se naći brojne životinjske i biljne vrste koje su čuvene za ovaj kraj Evrope. Risovi, vukovi i sokolovi samo su neke od životinja koja se mogu videti na Tari. Međutim, kada su u pitanju mrki medvedi, nema boljeg mesta za to od Nacionalnog parka Tara, navodi Forbs. Nacionalni park Tara ima prelepe vidikovce, planinska jezera, manastire i pitoma sela, i to je samo deo razloga zašto ga treba posetiti.

Svemirski centar Herman Potočnik Noordung, saznajte više.

Od ostalih sadržaja iz regiona Forbs preporučuje Nacionalni park Una u Bosni i Hercegovini, Nacionalni park Pirin u Bugarskoj, Nacionalni park Kerkin jezero u Grčkoj i Valbone u Albaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Nacionalni park Tara među najlepšim mestima Balkana se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article