Na krovu Svete Gore

89

Grupa hodočasnika iz Manhajma nedavno je boravila na Svetoj Gori, a pored posete Hilandaru, prevashodni cilj, koji je i ostvaren, bio je da se domognu vrha Atosa. S blagoslovom manhajmskog sveštenika Marka Jovanovića, 17 hodočasnika odlučilo je da ostvari ono što su godinama želeli.
Na put su krenuli Nedeljko Kukolj, koji je bio organizator, Nebojša Marković, Jovica Vuković, Goran Kolarević, Goran Stjepanović, Perica Rikić, Milan Aleksić, Mirko Jović, Velibor Palalić, Petko Rutešić, Milutin Joković, Ninoslav Stefanović, Goran Marjanović, Goran Bubnja, Stevan Jović i Stanko Cvijanović.

Neki od njih su više puta posetili Svetu Goru, a nekima je ovo bio prvi odlazak. Jovica Vuković, jedan od hodočasnika, za “Vesti” prenosi detalje putovanja.

– Posle dobijanja viza iz Frankfurta smo leteli do Soluna, odakle smo u dva kombija nastavili do Uranopolisa, mesta koje je predviđeno za prenoćište. Ujutro smo nastavili trajektom i posle nekoliko sati stigli do Karulje. Odatle smo nastavili peške,..Original Article

Original Article