Mostar među najlepšim malim gradovima Evrope

122

Čuvena medijska kuća CNN je napravila listu najlepših malih gradova u Evropi, gradova koji turisti tek u poslednjih nekoliko godina stavljaju na svoje mape. Od gradova iz regona CNN izdvaja Mostar iz Bosne i Hercegovine i Piran iz Slovenije

Mostar se našao među najlepšim malim gradovima Evrope. CNN navodi da je Mostar jedan od najprepoznatljivijih simbola Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Mostar je jedan od najboljih primera očuvane i autentične islamske arhitekture na Balkanu.

Najveća atrakcija je svakako Stari most podignut u 16. veku. Međutim, tu je i ceo Stari grad u Mostaru, zanimljiv po svojim uskim uličicama punim života. U njemu se nalazi puno ugostiteljskih objekata i zanatskih radnji sa suvenirima i ručno pravljenim predmetima. Ove autentične suvenire i atmosferu u gradu turisti prosto obožavaju.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Od malih gradova koji su se izborili za plasman na CNN-ovoj listi najlepših iz našeg regiona nalazi se Korčula iz Hrvatske i Piran iz Slovenije. Među najlepšim ostalim gradovima tu su Reine iz Norveške, Regencos iz Španije, Tarnov iz Poljske, Kenmare iz Irskre Giethoorn iz Holandije i Guinmaraes iz Portugala. Na listi se nalaze još i Roscoff iz Francuske, Anghiari iz Italije, Nafplio iz Grčke, Mazara del Vallo iz Sicilije, Covelly iz Britanije i Dinkelsbuhl iz Njemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Mostar među najlepšim malim gradovima Evrope se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article