Medvedev: U slučaju napada na Krim, Kijevu sledi sudnji dan

117
EPA/Maxim Shipenkov
Dmitrij Medvedev sa Vladimirom Putinom

Pojedini ukrajinski političari pokušavaju da zaprete Rusiji, imajući u vidu napad na Krim, ali ako se tako nešto desi, onda će za sve njih nastupiti sudnji dan, izjavio je danas zamenik predsedavajućeg Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

– Pojedini egzaltirani, krvavi klovnovi koji periodično iskaču sa nekim izjavama i pokušavaju da nam prete, misleći na napad na Krim i tako dalje. S tim u vezi, želim da kažem da je sasvim očigledno, oni shvataju posledice takve izjave. A posledice su očigledne da ako se ovako nešto desi, za sve njih odmah će nastupiti sudnji dan. Veoma brzo i teško. Biće veoma teško sakriti se – istakao je Medvedev, preneo je Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Rusija će biti jaka ako bude vodila potpuno nezavisnu spoljnu politiku, u protivnom će zemlja jednostavno biti raskomadana.

– Naša zemlja, ona je apsolutno jedinstvena. Najveća država na planeti. I može biti jaka samo ako bude vodila potpuno nezavisnu spoljnu politiku. Ako bude štitila svoje granice po celom perimetru. Ako bude zaštićena najsavremenijim vrstama naoružanja – rekao je Medvedev na sastanku sa veteranima Drugog svetskog rata.

Prema njegovim rečima, Rusija mora da bude jaka kako niko ne bi mogao ni da pomisli da pokuša da preduzme agresivna dejstva protiv nje.

Original Article