Manje posećeni biseri Mediterana

104

Sve destinacije koje turisti ne posećuju masovno danas su izuzetno popularne, posebno jer nude sve ono što jednom čoveku za odmor i treba, prelepu prirodu, čisto more i mirne gradove

Manje posećeni biseri Mediterana su nešto što svako od nas traži kad je u pitanju odmor. U jeku turističke sezone najveći problem je naći mirno mesto za odmor, mesta koja još uvek nije pokvario masovni turizam. Na svu sreću takve destinacije jor uvek postoje, i turistima koji se malo više potrude nude pravi odmor. Na takvim mestima nema kuvanih kukuruza, automobila i gužvi na plažama i ulicama.

Hidra, Grčka

Ovo ostrvo je ime dobilo po velikoj količini prirodnih izvora vode još u antičko doba, i na njemu ne postoje automobili i motori. Gde god da krenete morate peške, što i jeste najbolje kod ove destinacije. Sve se lako poseti i obiđe, plaže, slikoviti manastiri, lokalne tavrene, dok šumski putevi vode prema brdima i pitomoj prirodi. Hidra je jedno od manjih ostrva, njegova ukupna površina iznosi nešto više od 60 kilometara kvadratnih, i važi za jedno od eksluzivnijih ostrva u Grčkoj, imajući na umu da u njemu letuju brojne poznate ličnosti.

View this post on Instagram

A post shared by Nicole Trilivas (@nicoletrilivas)

Najzdravija zemlja za život na svetu, saznajte više.

Levanco, Italija

Ostrvo Levanco je smešteno uz zapadnu obalu Sicilije i prostire se na jedva 6 kilometara kvadratnih. Levanco je sve ono što biste i očekivali od jedne takve Italije, idilično naselje je podignuto uz obalu, dok mu leđa čuvaju romantična brda. Ostrvo je nastalo radom vulkana, i vrlo često se kaže da je Lenaco u stvari havajsko ostrvo u Evropi. Ipak, postoji jedna bitna razlika, na njemu se služe paste, pice i ostali italijanski delikatesi.

View this post on Instagram

A post shared by Spazio Italiano Ufficiale (@spazio_italiano)

Simi, Grčka

Simi je grčki gradić kao sa razglednice. Sve kuće kuće su izgrađene u klasičnom stilu, i sve su ofarbane u najrazličitije boje, kako bi se savršeno uklopile u zelena i stenovita brdašca iznad luke. Život je tamo podjednako bajkovit, sve je mirno i sporo, jedinu buku koju možete čuti jeste pevanje veselih meštana. Na sve ovo najviše utiče udaljenost, Simi se nalazi na dva sata vožnje trajektom od mnogo poznatijeg Rodosa. Upravo zato Simi posećuju samo najuporniji turisti.

View this post on Instagram

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Bozdžada, Turska

Bozdžada je ostrvo u Turskoj, i njega krase masovne obrambene zidine duž cele obale, ali i šarmantne ulice pune veselog naroda koji radosno dočekuju sve svoje goste. U poslednje vreme je postalo vrlo popularna destinacija za mlade. Oni su ovde otkrili savršene peščane plaže za beg od urbanog i dosadnog gradskog života. Ovo ostrvo ima dvanaest rajskih zaliva, svi su izuzetno posećeni, ali ne i previše posećeni. Ostrvo je od većeg glavnog mesta Čanakalea udaljeno oko 24 kilometara.

View this post on Instagram

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Manje posećeni biseri Mediterana se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article