Magiju detinjstva preselili u knjigu

84

Tradicionalno internacionalno književno veče Lirska jesen održano je u Hildenu, nedaleko od Diseldorfa, i okupilo je brojne autore iz Nemačke, Ukrajine, Dagestana, Kurdistana, Rusije i Srbije. Organizatori su Jugoslovensko-nemački KUD Hilden, u saradnji sa Udruženjem pisaca Severne Rajne – Vestfalije, Društva za literaturu SRV i Ministarstva za kulturu i nauku SRV.
Ovom prilikom u Staroj sali Gradske kuće Hildena predstavljena je dvojezična antologija poezije i proze “Magija detinjstva”, sa poezijom i prozom za malu i veliku decu u kojoj je zastupljeno 66 autora različitih nacionalnosti, od kojih su neki i čitali svoje radove.

Dragica Šreder, pesnikinja, prevodilac i predsednica KUD-a Hilden, otvorila je ovo književno veče, a Marijana Munih, zamenica gradonačelnika Hildena, pozdravila je goste. To je učinio i Nebojša Živanović, zamenik generalnog konzula Srbije u Diseldorfu, koji je na srpskom i nemačkom pročitao jednu pesmu Desanke Maksimović. Dragica Šreder je već 26 godina predsedn..Original Article

Original Article