Luksuz i regenerativni turizam na Crvenom moru

89

Sa svojim netaknutim koralnim grebenima i bogatim morskim životom Crveno more je bilo omiljena ronilačka destinacija čuvenog Žaka Kustoa

Luksuz i regenerativni turizam na Crvenom moru je nova akcija pokrenuta od strane Saudijske Arabije. Ova zemlja je upravo zbog toga dovela Filipa Kustoa, unuka svetski poznatog francuskog istraživača mora da pomogne u planovima za razvoj luksuzne turističke destinacije. Krajnji cilj je formiranje 50 održivih i luksuznih ostrva u Crvenom moru.

Projekat „Crveno more“ je regenerativna turistička destinacija koja se gradi uz severozapadnu obalu Saudijske Arabije, uz letovalište Amaala. Ovaj deo zemlje je ispunjen planinskim kanjonima, uspavanim vulkanima i ima mnogo kulturnih znamenitosti smeštenih duž drevnog trgovačkog puta. Upravo zbog toga smatraju da je to idealna destinacija za luksuz i regenerativni turizam na Crvenom moru.

Kompanija zadužena za projekat je The Red Sea Development Company, čiji plan je osnivanje najinspirativnije i najposvećenije inicijative regenerativnog turizma na svetu. Ono što nosioci projekta podrazumevaju pod regeneracijom nije samo održivost, oni žele da destinaciju učine boljom nego što su je zatekli.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Projekat Crveno more odnosiće se na održivost i ono što oni zovu „bosonogi luksuz“. To znači biti što više u kontaktu s kopnom, plažama, pustinjom i morem. Projekat je već u fazi sprovođenja, a plan je da implementacija bude bez nekog vremenskog ograničenja, vlasti Saudijske Arabije su odlučile da uzmu stvar u svoje ruke i da se pobrinu da njihova prirodna bogatstva budu jedinstvena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Luksuz i regenerativni turizam na Crvenom moru se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article