Lufthansa suspendovala nekoliko linija iz regiona

282

Linije će biti obnovljene tek 2021. godine

Tokom zimske sezone avio kompanija Lufthansa ipak neće obavljati letove iz Frankfurta i Minhena ka tri destinacije u regionu.

Nemačka avio kompanija je potvrdila da će krajem oktobra suspendovati liniju Beograd Minhen, kao i da ne planira da obnovi linije Zagreb Frankfurt i Ljubljana Minhen. Pre epidemije Lufthansa je letela dva puta dnevno između Zagreba i Frankfurta, jednom dnevno na liniji Minhen Ljubljana, kao i tri puta dnevno između glavnog grada Srbije i Minhena.

Usled odluke avio kompanije Lufthansa, jedinu alternativu na tri navedene linije će imati putnici iz Zagreba za Frankfurt jer će avio kompanija Croatia Airlines nastaviti da povezuje dva grada.

Bez iznenađenja, kao glavni razlog odluke se navodi loš odziv putnika usled širenja epidemije koronavirusa Covid-19, a iz avio kompanije očekuju da bi sve tri linije mogle da budu obnovljene sa početkom letnjeg reda letenja, koji startuje od 28. marta 2021. godine.

Lufthansa će nastaviti da leti na drugim linijama ka regionu, ali uz izvesene redukcije letova. Nemačka avio kompanija će obavljati letove na linijama Sarajevo Minhen od 25. oktobra, i nastaviti da leti na linijama Zagreb Minhen, Beograd Frankfurt i Ljubljana Frankfurt.

Avio kompanija zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

1. oktobar 2020.

Original Article