Kruna čuva tradiciju

9

Udruženje Srba Kruna, iz italijanskog grada Skio, ove godine slavi deceniju postojanja, a tokom proteklih 10 godina mnogo dobrog je uradilo za tamošnju Dopunsku školu na srpskom jeziku i čitavu srpsku dijasporu. Zbog toga zaslužuje da se sazna za nju.
Upravo u Udruženju se nalaze prostorije Dopunske škole na nastavnom mestu u Skiju. Osim što neumorno rade na animiranju đaka da se upišu u srpsku školu i na opremanju školskih prostorija, članovi Krune dve godine zaredom besplatno štampaju udžbenike i sav prateći materijal za sve učenike od prvog do osmog razreda.

Nabavili su mnoga nastavna pomagala (veliki plazma televizor, table, školski inventar), ali i opremili biblioteku za decu i odrasle, koja je dostupna svim Srbima u Venetu. Poslednja u nizu lepih stvari koje su uradili je organizacija putovanja za Srpske radoznalce iz Dopunske škole (četiri đaka, dva roditelja i učiteljicu Dragicu Doderović), koji su nedavno išli u Čačak na finale najmasovnijeg međunarodnog kviz – takmičenja Nem..Original Article

Original Article