Kranjska kobasica, autentičan ukus Slovenije

119

Kranjska kobasica predstavlja slovenački gastronomski specijalitet. Osim toga što je poznata ovde u regionu, kranjska kobasica je poznata i u Evropi. Ovu kobasicu definiše specifičan i vrhunski gastronomski kvalitet, i danas najčešće predstavlja jedno nostalgično vreme nekada velike i lepe zemlje

Kranjska kobasica je zaista autentičan ukus Slovenije. Ova kobasica se pravi od svinjskog mesa i slanine, i od začina ima samo bibera, soli i belog luka. Kranjske kobasice se mogu koristiti kao samostalno jelo, obično sa senfom ili nekim drugim prilogom. Međutim, odlično idu kao dodatak varivima ili povrću. Zaista su vrlo rado viđen gost na svakoj trpezi!

Kranjska kobasica ima specifičnu crveno-smeđu boju i ima blagi ukus dima. Tekstura je hrskava i sočna, a kobasice imaju onu finu specifično začinjenu aromu dimljenog svinjskog mesa. Zbog jednostavnosti u pripremi, kranjska kobasica je omiljena u domovima, na svim proslava, posebno na Prvomajskim roštiljima ili kampovanjima.

Najčistija namirnica na Zemlji, saznajte više.

Slovenija je zbog svega toga zaštitila kranjsku kobasicu, i ona je u ušla u u registar zaštićenih geografskih oznaka. Kranjska kobasica je 22. slovenački proizvod koji je odobren od starne Evropske komisije, koja sada ima 1.200 zaštićenih poljoprivrednih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Kranjska kobasica, autentičan ukus Slovenije se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article