Koja je najbolja, a koja najgora poza za ženski orgazam?

168

pixabay.com

Istraživači jedne ginekološke klinike u Njujorku došli su do zanimljivih saznanja procenjujući povezanost između različitih koitalnih položaja i njihove sposobnosti da dovedu ženu do vrhunca.

Misionarska poza je na glasu kao najdosadnija poza u seksu, ali bi posle ovog naučnog otkrića upravo ona mogla da postane novi favorit žena.

Istraživači privatne ginekološke klinike “New H. Medical” u Njujorku otkrili su da je isprobani i istinit metod – sa muškarcem na ženi čiji su bokovi naslonjeni na jastuk – najbolji način da se dotok krvi u klitoris postigne i dođe do vrhunca, prenosi NYP.

Lekari su koristili ultrazvučni skener za merenje protoka krvi na testiranom paru u nekoliko položaja po 10 minuta. Položaji su uključivali kaubojku, lotus, misionarski i doggy poza.

Prema snimcima, položaji licem u lice uopšteno su poboljšali protok krvi u klitorisu, što je dovelo do boljih orgazama.

Uprkos bezbrojnim dostupnim vodičima koji govore o tome kako ugoditi partneru, tim istraživača, predvođen dr Kimberli Lavi, imao je za cilj da reši nedostatak naučnih istraživanja koja procenjuju povezanost između različitih koitalnih položaja i njihove sposobnosti da proizvedu ženski orgazam.

Na primer, doggy poza proizvodi najmanju količinu direktnog kontakta s klitorisom i rezultuje zanemarljivim povećanjem protoka krvi u poređenju s položajima licem u lice, napisali su istraživači.

Jastuk se pokazao kao ključan za maksimalan užitak zbog dubljeg prodiranja.

“Jastuci koji se prodaju za ovu namenu, često nazivani ‘seks jastuci’ ili ‘jastuci za pozicioniranje’ obično su čvrsti i klinastog oblika, omogućujući precizniju i dosledniju angulaciju karlice od uobičajenih jastuka za krevet”, objasnili su stručnjaci.

Ipak, primetili su i da rezultati među ženama mogu varirati s obzirom na to da ne doživljavaju isti nivo stimulacije u svakom seksualnom položaju.

Original Article