Kipar otvara granice za državljane Srbije

313

Još jedna destinacija koja je otvorila vrata za srpske državljane!

Od četvrtka, 24. septembra srpski državljani mogu opet da uđu na teritoriju Kipra pod uslovom da imaju negativan PCR test.

Kao je navedeno na sajtu ministarstva spoljnih poslova Srbije, a prenoseći navode kiparskih vlasti, sve putnici moraju da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Svi putnici takođe moraju da imaju kiparsku propusnicu za let, CyprusFlightPass (više detalja ovde), pre ukrcavanja u avion jer im u suprotnom neće biti dozvoljen ulazak u avion, a zaprećena je i visoka novčana kazna. Prijavu elektronskim putem je moguće uraditi najkasnije 24 sata pre leta.

Lica koja imaju regulisan boravak, kiparski državljani, njihovi supružnici iz drugih država i maloletna deca mogu da urade test nakon dolaska na Kipar i to o svom trošku.

Po trenutnom redu letenja, low cost avio kompanija Wizz Air planira prvi let na liniji Beograd Larnaka 28. oktobra 2020. godine (letovi dva puta nedeljno), dok je naredni let avio kompanije Air Serbia predviđen za 28. septembar 2020. godine (letovi jednom nedeljno). Red letenja je podložan promeni.

Kiparske vlasti su doneli odluku da dopuste državljanim Srbije ulazak u zemlju tokom najnovije revizije spiska država sa povoljnom epidemiološkom situacijom. Sa druge strane, smanjen je broj država čijim stanovnicima nije potreban ni negativan PCR test za putovanje na Kipar i sada taj spisak broji samo osam zemalja.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

23. septembar 2020.

Original Article