“Kijev može da okonča sukob – do kraja dana”

235
EPA
Vladimir Putin i Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ukrajinska strana može da zaustavi neprijateljstva tako što će narediti ukrajinskoj vojsci da položi oružje.

Komentarišući poziv ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Zapadu da pojača isporuke oružja Kijevu, Peskov je rekao da ukrajinska strana može da okonča sve do kraja dana, a da je za to potrebno izdati naređenje ukrajinskoj vojsci da položi oružje i ispuniti uslove Rusije.

– Sve ostalo su razmišljanja šefa ukrajinske države. Rukovodimo se izjavama našeg predsednika: specijalna vojna operacija ide po planu i ostvaruje svoje ciljeve – rekao je Peskov, prenosi Interfaks.

“NATO je prilično agresivan blok”

Kremlj je danas ocenio da je NATO agresivan blok koji je stvoren radi konfrontacije, što, kako navodi, i danas pokazuje.

– NATO je prilično agresivan blok. Ovo je blok koji je stvoren u cilju konfrontacije i nastavlja da pokazuje svoju suštinu i ispunjava svoje podrazumevane zadatke: pomeranje infrastrukture NATO-a prema našim granicama. To je proces koji traje već dve decenije, pa čak i više, ima svoj nastavak, mi smo toga svesni – rekao je Peskov u razgovoru sa novinarima.

On je takođe naglasio da rusko Ministarstvo odbrane razvija planove za odgovarajuće jačanje zapadnih granica u kontekstu novih opasnosti koje generišu ove akcije Severnoatlantske alijanse, prenosi RIA novosti.

Original Article