Kako sam osvojio Beč

38

U izdanju izdavačke kuće SlovoPres iz Beograda pre nekoliko dana iz štampe je izašla zbirka kratkih priča pod nazivom „Kako sam osvojio Beč“ autora, inače slikara, Stanković Mileta iz Velikog Gradišta.

Prva promocija održana je 27. oktobra na beogradskom Sajmu knjiga kojom prilikom je autor potpisivao svoje knjige na štandu izdavača.

Ova zbirka sadrži preko trideset kratkih, često vrlo duhovitih i zabavnih, zanimljivih, počesto i istinitih, nadahnuto i originalnim stilom ispričanih priča o likovima i doživljajima naših ljudi u dijaspori.

Kako mislimo da je najbolje da svoj lik i delo predstavi sam autor u celosti prenosimo njegov tekst ispisan umesto recenzije na zadnjoj korici knjige.

„Prilikom mnogobrojnih kolektivnih izložbi na kojima kao slikar učestvujem u katalogu koji se tom prigodom štampa, svi ostali slikari pored svojih dela ispisuju po koju, ne čak ni tako malobrojnu, reč o sebi i svojim slavnim umetničkim podvizima. Na pitanje mnogobrojnih posetilaca izložbe: Zašto po..Original Article

Original Article