Hrvatsko ostrvo ponovo među najboljim na svetu

6025
hrvatsko-ostrvo-ponovo-medju-najboljim-na-svetu

Čitaoci magazina Travel + Leisure odabrali su najbolja ostrva na svetu u godišnjoj anketi „25 Favorite Islands in the World of 2023“. Među 25 najboljih se nalazi i jedno ostrvo iz našeg regiona, u pitanju je Hvar

Travel + Leisure je specijalizovani magazin za putovanja, i svake godine anketira svoje čitaoce kako bi napravio različite liste. Čitaoci dele svoja iskustva i svoja mišljenja na najrazličitije teme, od najboljih gradova za siti brejk, do najusamljenijih i najlepših ostrva ili svetskih atrakcija. Ove godine se na listi jedno Hrvatsko ostrvo ponovo našlo među najboljim na svetu.

Čitaoci magazina su ocenjivali ostrva prema aktivnostima i sadržajima koje nude, prirodnim atrakcijama, plažama, hrani, ljubaznosti i ukupnom iskustvu. Grčka je država sa najviše ostrva na listi, što i ne čudi, jer ova predivna zemlja nudi zaista puno sadržaja. Od predivne prirode, fotogeničnih plaža, drevnih nalazišta i vrhunske hrane.

Na prvom mestu se nalazi australijski Veliki koralni greben. Na drugom mestu se nalaze Maldivi, na trećem Madeira iz Portugala. Na četvrtom i petom mestu se nalaze Fidži, odnosno Paros iz Grčke, dok se na odličnom sedmom mestu, po drugi put na listi najboljih, nalazi Hvar.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Magazin navodi da je na Hvaru moguće upoznati bogatu istoriju i kulturu zemlje, uživati u poznatoj hvarskoj gastronomiji kao i odsesti u vrhunskom smeštaju. Osim toga, ova destinacija je odlična za posetu tokom cele godine. Hvar ima topla leta i blage zime, i spada u najsunčanija ostrva u Hrvatskoj, s više od 2.800 sunčanih sati godišnje. Takođe, ima i predivno more sa raskošnom mediteranskom prirodom.

Više o najboljim ostrvima sveta pronađite na zvaničnoj internet stranici magazina.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Hrvatsko ostrvo ponovo među najboljim na svetu se pojavio prvo na TU magazin.