Hrvatska omiljena destinacija digitalnih nomada

35

Prema istraživanju portala NomadList, digitalni nomadi širom sveta su već drugu godinu zaredom Hrvatsku proglasili prvom najomiljenijom destinacijom Evrope. Interesanto je navesti da su radnici na daljinu izabrali ovu zemlju kao drugu najomiljeniju destinaciju na svetu za život i rad

Hrvatska je omiljena destinacija digitalnih nomada sa svih krajeva sveta. Digitalni nomadi su u poslednjem istraživanju NomadList-a već drugu godinu za redom Hrvatsku proglasili drugom najomiljenijom državom na svetu.

Hrvatska je izuzetno zgodna za rad na daljinu, jer ima sve uslove koji pogoduju digitalnim nomadima. Pre svega, oni se odlučuju za život i rad u Hrvatskoj zbog sigurnosti, dobrog interneta, odličnog stila života i kvalitetne hrane.

Osim toga, njima odgovaraju i prihvatljive cene stanovanja u odnosu na ostatak Evrope kao i odlična povezanost s ostatkom sveta. Do ove zemlje postoje letovi sa svih krajeva planete, a odlično je povezana putnom i železničkom infrastrukturom sa ostatkom Evrope. Sve to potvrđuje da je ova Hrvatska zaista omiljena destinacija digitalnih nomada u poslednjih nekoliko godina.

Na prvom mestu na svetu se nalazi Japan, najviše je rangirana od svih država Evrope je Hrvatska, dok se iza nje kao najbolje rangirana evropska zemlja nalazi Austrija koja je osma.

Evropske prestonice pametnog turizma, saznajte više.

Najviše digitalnih nomada dolazi iz Sjedinjenih Država, čak 51%. Nakon njih slede Velika britanija i Rusija, sa 8 odnosno 5% učešća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Hrvatska omiljena destinacija digitalnih nomada se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article