Hoteli u kojima gosti plivaju, voze bicikl i penju se do svojih soba

19
hoteli-u-kojima-gosti-plivaju,-voze-bicikl-i-penju-se-do-svojih-soba

U godinama nakon pandemije, sve više putnika traži avanturizam i neku vrstu ekstremnog odmora. Luksuz više nije dovoljan, zvezdice i vrhunska usluga su potpuno „passe“ ovih dana. Njima je trenutno najbitnije iskustvo, odnosno „element iznenađenja“, prihvatanje nepoznatog. Taj trend su prepoznali hoteli i destinacije širom sveta, pa svojim gostima nude takve odmore

Prema istraživanju kompanije Booking.com, više od 50% svetskih putnika želi da prihvati nepoznato, da se odvaži i krene u istraživanje sveta. Osim svih sadržaja koji su tradicionalno u igri, hoteli i destinacije se prilagođavaju trendovima nudeći i hiperpersonalizovane usluge aktivirajući tako i lokalne zajednice i destinacije u svoje ponude.

U zavisnosti od potreba svojih gostiju, oni prave odgovarajuće pakete koje mogu opet prilagođavati po potrebi. U borbi za svakog gosta, na tržištu se mogu naći najrazličitije metode kojim pokušavaju da se izdvoje od ostalih. Mnogi hoteli sada obećavaju avanturu čak i pre nego što se putnici prijave i ostave svoj prtljag, nudeći neobične načine dolaska i prijavljivanja. Navodimo primere nekoliko hotela koji su odlučili da naprave razliku kako bi privukli putnike.

Splavom kroz prašumu do hotela

Hotel Rios Lodge u Kostariki nudi avanturu i pre nego što kofere ostavite u svojoj sobi. Da biste stigli do nje, morate splavariti na reci Pakuare, i ta adrenalinska vožnja traje čak dva sata. Moderan eko-hotel dovozi goste kroz prašumu na splavima na naduvavanje, a možete pešačiti do njega ako niste baš oduševljeni veslanjem.

Popnite se uz krošnje prašume do svoje sobe

Nature Observatorio još je jedan eko-hotel u Kostariki koji nudi sličnu avanturu za putnike koji traže samoću. Svaki gost ima svoju kolibicu na drvetu u rezervatu za divlje životinje Manzanilo na visini od 24 metra od tla. Gosti moraju svakodnevno da se penju ili silaze a ova struktura visoko u krošnjama prašume nosi titulu najveće viseće strukture drveća na svetu. Oni naravno imaju sigurnosnu opremu koja obezbeđuje i sigurnost i olakšava penjanje.

Plivajte i spavajte sa ribama u Tanzaniji

Smeštena na ostrvu Pemba u Tanzaniji, podvodna soba Manta Resorta privukla je globalnu pažnju nakon što je postala viralna senzacija na TikTok-u. Gosti koji rezervišu smeštaj moraju da plivaju ​​kako bi došli do svog apartmana. Hotel je smešten u Kwanini Marine Conservation Area, zoni zabranjenog pristupa. Tu su zabranjene sve aktivnosti poput lova, ribolova i upotrebe čamaca kako bi se očuvao morski život.

Vozite bicikl do hotela u Australiji

U Six Foot Track Eco Lodge u Novom Južnom Velsu u Australiji gosti spavaju u kolibama u kampu, gde je sve podređeno očuvanju okoline. Do smeštaja postoji više biciklističkih staza, a postoje i pešačke staze duge 8, 16 ili 27 kilometara koje prolaze kroz divljinu. To je jedini način da dođete do hotela i da se prijavite, pešice ili biciklom.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Trodnevno putovanje do hotela na Himalajima

Putovanje do Hotela Everest View u Nepalu traje čak tri dana. Sam put je prilično zastrašujuć, naporan, prolazi se kroz šume, preko visećih mostova, kroz nepristupačnu i divlju prirodu. Ovo putovanje nudi priliku da doživite mističnu lepotu Himalaja i povežete se sa drevnom kulturom Šerpasa. Putovanje se svakako ne preporučuje osobama koje nisu fizički i mentalno spremne, jer je sam put izuzetno naporan.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Hoteli u kojima gosti plivaju, voze bicikl i penju se do svojih soba se pojavio prvo na TU magazin.