Gostilje kandidat za titulu najlepšeg sela na svetu

22
gostilje-kandidat-za-titulu-najlepseg-sela-na-svetu

Svetska turistička organizacija (UNWTO) svake godine pravi liste najboljih destinacija sveta. Poslednja u nizu preporučuje putnicima ruralne zajednice sa sporijim tempom života. Danas su najaktuelnije destinacije sa divljim prirodnim krajolikom i bogatom tradicijom, a u konkurenciji ove godine će se naći još jedno zlatiborsko selo

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija je raspisala konkurs za izbor najboljeg turističkog sela na svetu. Jedan od kandidata Srbije za tu titulu ove godine biće i pitomo zlatiborsko selo Gostilje.

Gostilje je pravo mesto avanture i planinskih izazova. Kuće su smeštene po širokim livadama i nagnutim pašnjacima koje uokviruju guste borove i bukove šume. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.000 metara i poznato je po izvorima bistre planinske vode.

Najinteresantniji sadržaj jeste svakako vodopad koji se nalazi u srcu ovog mesta. Čuveni vodopad je na toku Gostiljske reke, gde se nalazi i obnovljena vodenica. Međutim, selo Gostilje je najpoznatije po izrazito gostoljubljivim meštanima. Koga god da sretnete, dočekaće vas kao najrođenijeg.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Izbor za najbolje selo organizovan je globalno od strane Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija, a da bi neko selo bilo kandidovano neophodno je da budu očuvani kulturni i prirodni resursi, istorija i tradicija koji zajedno predstavljaju veliki turistički potencijal.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Gostilje kandidat za titulu najlepšeg sela na svetu se pojavio prvo na TU magazin.