Folklorom protiv korone

283

Tačno u podne, najbliži prijatelji i saradnici su počeli da pristižu u dom Reganovih u Silver Springu u Merilendu, ispunjavajući njihovu mirnu i biljnim i životinjskim svetom izdašnu dvorišnu oazu, ali i deo kuće koji je pretvoren u neformalni muzej narodne baštine.

Osam godina braka i postojanja unikatne riznice nošnji i drugih starina, te priređivanja niza manifestacija u saradnji sa relevantim partnerima, Biljana i Džon obeležili su prizivajući uspomene i osvežavajući utiske gosteći posetioce raznim đakonijama.

Vredna domaćica zaslužna je za postignuti sklad eksponata i palete ića i pića, koji je prisutne oduševio, a uvek ljubazni domaćin da se sve to sem u sećanjima i digitalno sačuva, dok se iz prikrajka holivudskim šarmom smeši zajednička fotografija sa venčanja.

"Mi smo svedoci da život pobeđuje koronu, a folklor dokaz opstanka kulture i tradicije naroda u matici i dijaspori. On je simbol obnavljanja na temeljima nasleđa", poručila je Biljana Regan, koja ni tokom najtežih dana pandemije nije mirovala, no je brižno radila na popisu i konzervaciji predmeta iz svoje bogate zbirke.

Original Article