ФАЛК ХЕНЧЕЛ У СЕРИЈИ „СПАЈДС“ НА КАНАЛУ „САЈ ФАЈ“

336

Комшија и пријатељ

Немачки глумац са холивудском каријером, који још никада није играо на матерњем језику у својој домовини, описао нам је чудновати животни пут и лекције које је успут научио. Срели смо се у Берлину где је за „Илустровану Политику“ тврдио како је данас добро бити помало наиван, открио шта код себе лечи марихуаном, због чега се осећа више секси док плеше него док глуми, зашто није превише друптвено биће и каква је његова тајна веза са Србијом

Пише Срђан ЈОКАНОВИЋ

Као да сви глумци у серији „Спајдс“ имају неке везе са Србијом. После Александра Јовановића и Розабел Лауренти Селерс, која је снимала филм код нас пре десетак година, и Фалк Хенчел (35) се придружио тој „сорти“. Неочекивано.

Рођен је у Лајпцигу, у Источној Немачкој и са мајком, оцем и братом је пребегао на Запад само два месеца пре него што ће пасти Берлински зид. Био је дете тада, а школовање је наставио у Немачкој. Своју жељу да постане глумац остварио је у Америци – одмах по завршетку средње школе отишао је у Лос Анђелес. Постао је најпре играч, па кореограф кога су тражиле поп звезде попут Мараје Кери и Бритни Спирс и преко игре у музичком филму „Улични плес 2“, који је пре десетак година био велики хит у биоскопима, постао звезда. После је играо у двадесетак остварења, од којих су неки били холивудски спектакли, попут „Невиних лажи“ са Томом Крузом и Камерон Дијаз. У Америци је узимао посебне часове „брисања страног акцента из изговора“, а у томе су му помогли и родитељи који су две године са њим говорили само енглески!

Серија „Спајдс“ је његов први глумачки задатак у Немачкој, али и ту глуми на енглеском лик детектива Дејвида Леонхарта. Па, какве везе он има са Србијом, питате се?

„Моја прва девојка је била из Србије, Ванеса“, рече ми Фалк на почетку интервјуа. Презиме нисам добро чуо, али јесам то да је у школи имао пуно вршњака и другара из свих крајева некадашње Југославије. И он ми у поверењу, на крају разговора, рече да би волео да открије нашу кинематографију и ради са неким редитељем из Србије, јер је све више почео да снима ван Америке. Делује му занимљивије та кинематографија других земаља. И слободније.

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању

Original Article