Evropske prestonice pametnog turizma

76

Evropska komisija je objavila gradove koji su ušli u uži izbor za nagradu Evropska prestonica pametnog turizma 2023. godine. Među sedam gradova koji su se našli u najboljem društvu nalazi se i jedan grad iz našeg regiona

Evropska komisija bira Evropske prestonice pametnog turizma za 2023. godinu. Takmičenje je bilo otvoreno za gradove širom EU i zemalja van EU koji učestvuju u programu COSME. Prijave je ocenjivala stroga komisija nazavisnih stručnjaka, i one sa najvećim ukupnim rezultatom u svim kategorijama ušle su u uži izbor.

Poređani abececednim redom, svoje mesto su našli gradovi Arhus (Danska), Gijón (Španija), Pafos (Kipar), Porto (Portugal), San Sebastián (Španija), Sevilja (Španija) i Zagreb (Hrvatska). Ovi gradovi su finalisti odabrani između 29 kandidata iz 13 zemalja.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Gradovi koji uđu u uži izbor biće pozvani da predstave svoje kandidature evropskom žiriju koji će i odabrati pobednika. Sa titulom Evropske prestonice pametnog turizma 2023. pobednicima će tokom 2023. godine biti obezbeđena komunikacijska i brending podrška. To uključuje sve prilagođene promotivne aktivnosti za povećanje vidljivosti na evropskom i globalnom nivou.

Kratak profil svakog grada u užem izboru možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Evropske prestonice pametnog turizma se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article