Eurowings bi mogao uskoro da pokrene liniju Beograd Priština

277

Linija Beograd Priština već za nekoliko meseci?

Po navodima kosovskog ministra infrastrukture, Arbana Abrašija, linija Beograd Priština će biti uspostavljena u „rekordnom roku”.

Izjava je stigla nakon što je politički vrh Beograda i Prištine početkom godine potpisao dokument o obnovi avio-saobraćaja između dva grada, a potom tokom prošle nedelje u Vašingtonu dodatno utemeljio sporazum.

Stručnjaci ističu da bi po rečima Abrašija letovi između Beograda i Prištine mogli da budu uspostavljeni u roku od nekoliko meseci, a letove će obavljati avio kompanija Eurowings. Abraši je ovo potvrdio spomenuviši da će liniju održavati avio kompanija iz Lufthansa grupacije, kojoj Eurowings pripada.

Kako je objašnjeno, putnici iz Beograda za Prištinu i u obrnutom smeru neće koristiti pasoše za putovanje već samo lične karte.

Nova linija bi mogla da bude najinteresantnija putnicima iz Prištine, koji će preko Beograda moći da nastave putovanje ka nekoj od destinacija ka kojoj lete avio kompanije sa aerodroma „Nikola Tesla”. Dodatna olakšavajuća okolnost je i to što je avio kompanija Eurowings dobila slobodu da bira kod-šer partnere.

Avio kompanija JAT Airlines je poslednja avio kompanija koja je letela između Beograda i Prištine, a letove je obavljala do 1999. godine.

autor: Playtravel

16. septembar 2020.

Original Article