Donacijom iz inostranstva do neophodnih kolica

375

Ljudsko dobročinstvo koje prkosi mogućem, prelazi sve granice i nalazi one kojima je pomoć preko potrebna. Ovog puta stiže iz SAD, Kanade, Perua i Austrije.

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da je najveći broj kolica (četiri komada) za pančevačku Bolnicu donirala čuvena porodica Ozborn, bračni par Ozi i Šeron, a zahvaljujući Predragu Radmanoviću iz Pančeva koji već godinama živi i radi u Los Anđelesu i koji ih je obavestio o ovoj akciji.

Inače, još tri komada ručnih bolesničkih kolica obezbeđena su zahvaljujući uplatama Dušice Ivanović (Kanada), Miloša Lazarevića (Peru) i Svetlane Matić (Austrija) koji su pročitali FB priču pančevačke poverenice ove stranke „U Srbiji bolesne očeve nose u ćebadima" i – poželeli da pomognu.

"Neophodno je da složno i mudro prolazimo kroz iskušenja i nevolje, a svakako je najvažnije pomoći zdravstveno ugroženim sugrađanima i na svaki način unapređivati uslove za rad u medicinskim ustanovama", rekla je Gordana Vlajić, poverenica OO POKS Pančevo koja je sa svojim saradnicima organizovala donaciju.

Original Article