Dejan Bodiroga postaje novi predsednik Evrolige!

114

Foto: MN PRESS / Ivica Veselinov

Dejan Bodiroga postaće novi predsednik Evrolige!

Nedugo pošto je Bord potvrdio rastanak sa Đordijem Bertomeuom stiže vest da će proslavljeni srpski košarkaš preuzeti jednu od rukovodećih funkcija u organizaciji.

Bodiroga će kako navodi renomirani sajt Eurohoops, na sastanku akcionalara u petak biti predložen za predsednika Evrolige na novostvorenoj funkciji, dok je Maršal Glikman, bivši konsultant Evrolige, kandidat za privremenog izvršnog direktora umesto Đordija Bertomeua.

Kako su objavili specijalizovani košarkaški portali, Bertomeu će zadržati savetodavnu funkciju tokom uvodnih nekoliko meseci rada nove uprave. Na sastanku akcionara bilo je određenih neslaganja, pogotovo od strane španskih i turskih klubova koji su bili za Bertomeuov ostanak. Ipak, većina od šest klubova ostalo je protiv toga i ostalo je bilo da se izabere njegov naslednik.

Kod vlasnika Evrolige postoji već neko vreme mišljenje da bi proslavljeni as trebalo da preuzme jednu od vodećih funkcija, da je prava osoba za veliku transformaciju organizacije, što će se za tri dana definitivno preliti u realnost. Takođe, mnogi smatraju da bi Bodiroga, kao ličnost od integriteta, koji nikad nije vukao ishitrene poteze, već je odlučivao razložno, ne rušeći mostove iza sebe, mogao da bude glavna spona u približavanju različitih mišljenja klubova. Jer osim što tečno govori engleski, italijanski i španski (služi se i grčkim jezikom), odlično razume i mentalitet zemalja iz kojih dolazi ne mali broj klubova u Evroligi. A, to je sada i te kako potrebno kako bi se stavila tačka na višegodišnji sukob sa Fibom.

Original Article