Danas letovi za Pariz i Frankfurt, sutra let za SAD

299

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić juče je za TV Prva rekao da je u Nemačkoj najveći broj građana Srbije, 1.500, a da ih je u SAD sada 700.

Rekao je i da udaljene destinacije nisu na dnevnom redu i da ne treba podizati lestvicu očekivanja.

"Zato smo poručili svima koji su na udaljenim mestima da nađu način da se približe Srbiji, da dođu do Evrope ili Abu Dabija, Katara, gde bismo mogli da pošaljemo aviona", rekao je Dačić.

Naveo je da je uspešno rešeno ono što je bilo urgentno, tako da sada, kako kaže, gotovo da nema "zaglavljenih" na aerodromima ili granici.

Kako je rekao, ima ljudi koji čekaju u Švedskoj i kojima je ponuđeno da se vrate preko Pariza, ali oni to neće.

"U Indiji neće preko Nemačke, skupo im, očekuju da pošaljemo avion u Indiju i Australiju. To nije realno, nije moguće", naveo je šef diplomatije.

Poručio je svima da ako nemaju egzistencijalne probleme i ne moraju da dolaze, da nije vreme za putovanja i da je to teško izvesti.

"Ako nema leta iz Amerike za Beograd, ima redovnog leta iz Amerike za Frankfurt. Mi tu stvarno ne možemo da pomognemo. Ako nema leta iz Indije za Beograd, ima iz Indije za Bukurešt, Moskvu, Abu Dabi. Na Filipinima ima troje. Ne misli valjda neko da ćemo mi slati avion na Filipine za tri putnika. Ovo nije turistička agencija", zaključio je Dačić.

Original Article