Banja Luka najbolji neistraženi grad Evrope

27
banja-luka-najbolji-neistrazeni-grad-evrope

Poznati britanski turistički vodič je izdvojio jedan grad iz Bosne i Hercegovine kao destinaciju koju turisti još uvek nisu upoznali, a nudi zaista puno sadržaja

Banja Luka je proglašena za najbolji neistraženi grad u Evropi, navodi britanski list Express. Za ovaj grad navode da je lep, mali i još uvek nedovoljno poznat evropskim turistima.

Ovaj grad je drugi po veličini u zemlji, i gotovo da i nema turista, što je velika šteta, navodi Express. Banja Luka se nalazi na severu zemlje, smeštena je na obali reke Vrbas, i ima nešto više od 13.000 stanovnika.

Banja Luka ima bogatu istoriju, sa dokazima o ljudskim naseljima u ovom području koji datiraju iz drevnih vremena. Grad je tokom vekova doživeo različite kulturne uticaje, što odražava njegovu bogatu istoriju.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Neki od značajnih lokaliteta u Banja Luci uključuju tvrđavu Kastel, Ferhadija džamiju i Hram Hrista Spasitelja. Reka Vrbas protiče kroz centar grada, pružajući kako prirodnu lepotu, tako i mogućnosti za rekreaciju. Grad je takođe poznat po kulturnim događajima, muzejima i živahnom noćnom životu.

Banja Luka se nalazi na listi sa još jednim gradom, u pitanju je Liepaja iz Litvanije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Banja Luka najbolji neistraženi grad Evrope se pojavio prvo na TU magazin.