Bahanalija, umetnost starog dobrog provoda

14

U Londonu je otvoren jedan sasvim poseban restoran. U njemu se slavi život, provod i dekadencija, sve to na drevni način starih Rimljana. U njemu rade radnici sa posebnim kvalifikacijama, moraju da znaju grčki i latinski jezik, i pored toga moraju da imaju negovane i lepe ruke

U Londonu je otvoren restoran Bahanalija (Bacchanalia) čije ime nagoveštava o čemu se radi. U restoranu će, pored vrhunske hrane i pića, biti zaposleni radnici koji će goste hraniti grožđem, svojim rukama. Ovaj neobičan gest ima za cilj da slavi drevna vremena starih Grka i Rimljana i njihovih čuvenih gozbi.

Ovaj restoran će služiti grčke i italijanske specijalitete u posebno dizajniranom objektu. Unajmljeni su umetnici koji će napraviti brojna umetnička dela, uključujući i posebnu skultpuru krilatih ljubavnika koji se grle na jednorogu. Osim dekadentne i diskutabilne umetnosti, na plafonu se nalaze delovi iz Sisktinske kapele, kao i antikviteti stari čak 2.000 godina.

View this post on Instagram

A post shared by Bacchanalia Mayfair (@bacchanalialdn)

Za meni je zadužen šef Athinagoras Kostakos čiji će specijaliteti pokušati da dočaraju stara vremena u modernom duhu. Meni je podjednako spektakularan kao i restoran, samo neka od jela koja će se služiti su Bacchanalia Cezar salata, pasta sa tartufima i maslacem, kao i dinstani teleći obraz sa palentom i šafranom.

Frigărui, kebab na rumunski način, saznajte više.

Posebno mesto u restoranu će biti rezervisano za “hranica grožđem”. Zaposleni na ovom mestu će goste hraniti grožđem, a osim lepih i negovanih ruku, on će morati da poznaje drevne jezike i kulture Grka i Rimljana. Njemu je, pored svakako stimulativne plate, obezbeđen i redovan manikir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Bahanalija, umetnost starog dobrog provoda se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article