Alitalia neće obnoviti letove iz Beograda i Podgorice ove godine

267

Italijanska avio kompanija obnavlja suspendovane linije tek od naredne godine

Avio kompanija Alitalia je navela da neće obnoviti letove između Rima i Beograda ili Podgorice tokom zimskog reda letenja.

To znači da bi avio kompanija Alitalia mogla da obnovi linije Beograd Rim i Podgorica Rim najranije krajem marta 2021. godine. Međutim, avio kompanija još nije počela da prodaje avio karte za letove na obe linije nakon marta naredne godine.

Italijanska avio kompanija je iz Beograda ili Podgorice za Rim letela na redovnim linijama tokom cele godine sve do 7. marta 2020. Usled pandemije koronavirusa Covid-19, nakon što je Italija proglašena jednim od žarišta virusa, avio kompanija Alitalia je bila prinuđena da obustavi letove iz Rima, a bilo je najavljeno da će linije biti postepeno obnovljene tokom rane jeseni.

Sa druge strane, na liniji Beograd Rim želi da saobraća avio kompanija Air Serbia, dok letove na liniji Podgorica Rim planira da obavlja avio kompanija Montenegro Airlines, ali letovi na ovim linijama trenutno nisu mogući jer Italije zatvorila svoje granice za putnike iz Crne Gore i Srbije. Air Serbia je navela da će poleteti za Rim 2. oktobra, a Montenegro Airlines nedelju dana kasnije, 9. oktobra, ali su moguće dodatne promene jer još nema nikakvih informacija da će Italija otvoriti svoje granice od 1. oktobra. Obe avio kompanije imaju kod-šer sporazum sa avio kompanijom Alitalia.

Avio kompanije zadržavaju pravo da promene raspored letova u bilo kom momentu.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

21. septembar 2020.

Original Article