Aerodrom Beograd – Pet avio kompanija se vraća u Srbiju

5

Sve više avio kompanija opet leti iz Beograda

Pet avio kompanija ovih dana planira da se vrati na beogradski aerodrom „Nikola Tesla” ili su to već učinile na svojim linijama.

U prethodnom periodu avio kompanije LOT Polish Airlines (linija Beograd Varšava), Aeroflot (linija Beograd Moskva) i Israir (Beograd Tel Aviv) su ponovo pokrenule letove, a tokom utorka avio kompanija Tunis Air je obnovila liniju Beograd Tunis. Do kraja nedelje i avio kompanija Arkia Israeli Airlines će obnoviti letove na liniji Beograd Tel Aviv.

Avio kompanija LOT trenutno leti četiri puta nedeljno između Beograda i Varšave, dok Aeroflot leti dva puta nedeljno, iako su granice Poljske i Rusije trenutno zatvorene za srpske državljane.

Sa druge strane, avio kompanija Israir će povećati broj letova između Beograda i Tel Aviva nakon što je Izrael stavio Srbiju na zelenu listu i od putnika se više ne zahteva odlazak u karantin nakon ulaska u državu. Izraelska avio kompanija će leteti svakog dana između dve države, a od 17. oktobra na ovoj liniji će početi da saobraća i avio kompanija Arkia Israeli Airlines i to tri puta nedeljno.

Avio kompanija Tunis Air je takođe obnovila letove na svojoj liniji, nakon pauze od skoro sedam meseci, a ona planira da leti između Tunisa i Beograda jednom nedeljno.

Druge avio kompanije koje trenutno lete iz Beograda su: Air Serbia, Air France, Air Cairo, Austrian Airlines, Belavia, EasyJet, Etihad Airways, Flydubai, Lufthansa, Montenegro Airlines, Pegasus Airlines, Norwegian Air Shuttle, Qatar Airways, Swiss i Wizz Air. Low cost avio kompanija Transavia planira da obnovi liniju Beograd Amsterdam sredinom decembra.

Avio kompanije zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

13. oktobar 2020.

Original Article