Aegean Airlines obustavlja skoro sve letove iz regiona za Atinu

272

Grčka avio kompanija suspendovala letove iz tri države regiona

Avio kompanija Aegean Airlines je obustavila sve ovogodišnje letove iz Crne Gore, Severne Makedonije i Hrvatske, a trenutno nije poznato ni to da li će linije biti obnovljene tokom naredne godine.

Kako može da se vidi u rezervacionom sistemu avio kompanije Aegean Airlines, linije koje su pogođene ovom odlukom su letovi iz Atine za Podgoricu, Skoplje, Zagreb, Dubrovnik, kao i Split. Linija Sarajevo Atina je obustavljena još u martu, na početku pandemije koronavirusa Covid-19.

Aegean Airlines trenutno nudi avio karte jedino na liniji Beograd Atina, dok se u ponudi nalaze i avio karte za letove između Atine i Zagreba, preko Beograda, putem kod-šer sporazuma sa avio kompanijom Air Serbia. Ipak, usled trenutne zabrane ulaska u Grčku za srpske državljane, linija je suspendovana do septembra.

Zanimljivo je da je grčka avio kompanija obustavila letove za Sarajevo nakon godinu dana od uspostavljanja linije, dok je ka Skoplju letela od 2018., za Crnu Goru od 2017., a najduže za Hrvatsku – od 2015. godine.

U avio kompaniji Aegean Airlines očekuju da će 2020. godina biti najgora tokom 21 godine postojanja avio kompanije, a oni takođe navode da zbog toga aktivno rade na smanjenju troškova, kao i da to postepeno daje rezultate. Aegean Airlines je do sad obnovio više od polovine svoje mreže letova.

Avio kompanija zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

6. avgust 2020.

Original Article