Narod hram podizao

U Esenu je nedavno proslavljeno 20 godina postojanja Crkvene opštine Esen i Crkve Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana. Crkvena opština Esen osnovana je na predlog tadašnjeg episkopa Konstantina, 9. marta. 2001. godine, ali je zbog korone obeležavanje jubileja bilo odloženo do sada.
Posle bogosluženja kojim je načalstvovao vladika Jovan, priređena je svečana akademija uz prisustvo više desetina parohijana i gostiju. Poželevši prisutnima dobrodošlicu Marijana Popović, predsednica Crkvenog odbora, pozdravila je sa posebnom zahvalnošću i radošću vladiku Jovana, Juliju Jakob, gradonačelnicu Esena i Folkera Majsnera, referenta esenske biskupije rimokatoličke crkve gospodina.

Obrativši se gostima i domaćinima, Vladika Jovan je izrazio neizmernu zahvalnost svima koji su učestvovali u stvaranju i životu ove crkvene zajednice. On je Rimokatoličkoj crkvi i gradu Esenu zahvalio na gostoprimstvu, bratskoj ljubavi i poverenju. Gradonačelnica Jakob je kao veoma lepe i korisne istakla vanliturgi..Original Article

Original Article